Monday, December 06, 2010

Cinnamon and Banana Holiday Season Мuffins - Празнични мъфини с канела и банани

Рецептата на български по-надолу:
Banana and Cinnamon Muffins 1/2
Holidays are always cinnamon-scented for me. When I smell cinnamon, it says - winter holidays!
On the other hand, muffins are so fast to make and because they have individual sizes, which prevents us from overeating, they are family favourites.
Then let's combine those two trends and create fabulous fluffy and airy muffins with a hint of festive season, more specifically, of cinnamon ;)

I am very happy how they turned out to be, the only problem was, they ended too fast!

Products:

200-220 gr bananas (around 2 medium-sized bananas)
1 tbsp cinnamon
2 large eggs
2/3 cup sugar
120 ml vegetable oil
50 gr ground almonds
90 gr flour - sifted
1 pack baking powder

Method:

Beat the eggs with the sugar in a bowl. Cut banana in chunks and blend in an electric blender. Add the pureed banana to the mixture and beat well. Garadually add the oil until fully incorporated and blended smoothly.
Then add the almonds and mix well and finally add the sifted flour with the baking powder. Beat until the batter is smooth.

Line a muffin tin with paper cases and spoon the mixture so that 1/4 of it remains.

Mix the remaining batter with the cinnamon - it will eventually turn brown. With a smaller spoon make place a little bit of the ciinnamon batter in the centre of each muffin. Then use the back of the spoon to twirl the batter in the cupcake so interesting patterns could be created.

Bake at 170 degrees C for 15-10 minutes until ready.

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––
–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Празниците винаги ухаят на канела. Е, и на ванилия, но предимно на канела. От друга страна, мъфините се приготвят изключително бързо, и това, че имат предварително определен размер като че ли ни помага да не преяждаме.
Два мъфина са винаги два мъфина, за разлика от две парчета сладкиш, чиито размери варират според настроението :)

И ето рецептата за тези леки и въздушни мъфини:
Banana and Cinnamon Muffins 2/2
Продукти:


200-220 грама бананани - смляни на пюре
2 големи яйца
2/3 чаша захар
120 мл олио
50 гр смлени бадеми
90 гр брашно - пресято
1 бакпулвер

1 супена лъжица канела

Метод:

Яйцата се разбиват много добре със захарта. Добавя се банановото пюре и се разбива добре. След това по малко и с непрекъснато бъркане се добавя олиото.
Когато тестото е гладко и хомогенно, се добавят бадемите и брашното с бакпулвера.
Разбърква се до хомогенна смес.
3/4 от сместа се изсипват във формата за мъфини, като последната 1/4 се смесва с канелата.
С чаена лъжичка се изципва от кафявата смес (с канелата) по средата на мъфините. С дръжката на лъжицата може внимателно да се направят въртеливи движения, за да се смесят двете теста и да се получат интересни мотиви.
Пече се в предварително загрята фурна на 170 градуса за 15-20 минути, докато са готови.

1 comment:

zerrin said...

I love the flavor of cinnamon in cakes and muffins. Actually I can add cinnamon to anything, even to savory dishes. It has an ispiring fragrance. And these muffins look so yummy! Having some of these muffins would be great now to enjoy my tea.

Pin It button on image hover